Nyheder

3 punkter om valg

Jeg skal være valgobservatør ved parlamentsvalget i Ukraine og skal være der i 7 uger. Jeg får derfor lejlighed til at gøre mig tanker om demokratiet som mulighed for befolkningen for at skabe et samfund, som de stolt kan give videre til deres børn.

1. Et valg er et omfattende og dyrt projekt for et samfund. Det foregår ikke kun på valgdagen, men har en konstant cyklus. En valgproces starter ofte ca. et år før selve valgdagen. Det involverer hele samfundet, lige fra borgere som din gamle mormor til institutioner, lovgivere, organisationer og virksomheder.

2. Et valg er en mulighed for, at et samfund kan afprøve befolkningens grad af oplysning, deltagelse og interesse i demokratiet. Det viser også, hvor stærkt funderet, demokratiske institutioner er og hvor højt de involverede sætter demokratiet, menneskerettigheder, respekt og mulighed for lige deltagelse i demokratiet. Dermed synliggøres også underliggende magtkamp

3. Et valg er en øjenåbner for, hvad der skal arbejdes på i samfundet, såsom menneskerettigheder, ligeværd og medborgerskab. Det viser også repræsentanternes efterfølgende ansvarlighed overfor vælgerne. Det er en god mulighed for at samtale og lytte til hinanden, og den gode debat kan blive et redskab for forandring.

Kom gerne med flere punkter til debatten her på siden!

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Please enable the javascript to submit this form

KontaktKontakt Os

Du er velkommen til at benytte dig af denne formular, for at komme i kontakt med os. Vi vil bestræbe os på at svare så hurtigt som muligt.
Navn:*
E-mail:*
Telefon:
Din besked:*
Antispam