Nyheder
En nem måde at få sit budskab ud til vælgerne på er ved at bruge sociale medier. De har mange brugere og de giver adgang til mange subkulturer i samfundet. Det er også nemt at interagere med brugere. Netop fordi SoMe er øjeblikkelig kontakt, så er det dog også fristende at reagere på indlæg spontant. Denne blogs 3 punkter er derfor:
Afsnit


1.:
SoMe er genialt til at nå vælgerne og dermed få andres vinkel på aktuelle emner. Indlæg
når hurtigt ud til verden og de når ud til yderområder, som politikerne måske ikke altid får besøgt. Hvis politikere poster opsigtsvækkende indlæg, kan de være sikre på at få den ønskede opmærksomhed.

2.: SoMe kan være ødelæggende for den gode omgangstone og den sokratiske samtale, som jeg omtalte i sidste indlæg. Det er fristende at skrive spontane indlæg og svar på indlæg, og da politik ofte sætter sindene i kog, er indlæggene enten halvstuderede eller meget emotionelle, eller begge. Det er ukonstruktivt og skidt for den gode demokratiske debat. En god debat kræver, at deltagerne lytter til hinanden og stiller opklarende spørgsmål.

3.: SoMe har givet plads til, at alle kan deltage og er vel egentlig demokratisk i sit væsen. Desværre er der også plads til ukritiske menneskers indlæg, og det er dem, der ødelægger og udvander den gode politiske debat. Samfundsdebat skulle helst være funderet på viden og indeholde kildekritik. Når dette mangler, gives der plads til populisme.

Kom endelig med kommentarer til disse påstande, så kan vi få os en god debat.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Please enable the javascript to submit this form

KontaktKontakt Os

Du er velkommen til at benytte dig af denne formular, for at komme i kontakt med os. Vi vil bestræbe os på at svare så hurtigt som muligt.
Navn:*
E-mail:*
Telefon:
Din besked:*
Antispam