Projekter
Processen bag byrådets beslutning startede i december 2014.
Assens Kommune havde på daværende tidspunkt nedsat et politisk udvalg (IMU – Innovations- og Medborgerskabsudvalget), der blandt skulle arbejde med øget borgerinvolvering og nærdemokrati. I løbet af 2015 igangsatte de en proces, der både involverede en række interessenter som Landdistriktsrådet, borger- og landsbyforeninger, Byrådet mfl.
Desuden turnerede de (IMU og udvalgte personer fra administrationen) rundt i Assens Kommune og afholdt en række åbne borgermøder. Her blev ideerne bag lokalrådene fremlagt, der var afsat tid og rum til debat og drøftelser, og de lavede fælles opsamlinger. Desuden medbragte vi "møde-kit", så borgerne kunne etablere et lokalråd.
Efterfølgende produceredes et forslag til struktur for lokalråd, som blev sendt i høring oktober 2015. Efter høringsperioden og diverse ekstraordinære møder, blev Model for lokalråd fremlagt
og godkendt i Byrådet i april 2016.
De 15 lokalråd dækker ca. 85-86 % af kommunens borgere vælger selv, hvordan de vil arbejde, hvordan de vil sammensætte bestyrelsen, hvad de vil arbejde med etc. Der er store lokale forskelle, der både afspejler størrelsen af det lokalsamfund, som lokalrådet dækker, men selvfølgelig også hvad bestyrelsen prioriterer at arbejde med.
Nogle lokalråd består udelukkende af folkevalgte borgere, og andre har udpeget et antal pladser i bestyrelsen til repræsentanter for eksempelvis handelsstandsforening, institutioner, erhvervsliv etc. Det eneste krav vi stiller er, at der skal være overvægt af valgte bestyrelsesmedlemmer.
Medlemmerne vælges typisk for to år ad gangen.
Alle lokalråd har et årligt møde med en gruppe byrådspolitikere.
Assens Kommune er inddelt i 5 distrikter – Nord, Syd, Øst, Vest og Center – og hvert af disse distrikter har et dialogudvalg på 5-6 byrådsmedlemmer. Det er det enkelte lokalråd, der sammensætter dagsordenen, styrer mødet og fremsender referat.
Lokalråd og Landdistriktsrådet samles til en årlig temadag. Her får de oplæg udefra, drøfter og debatterer diverse emner og netværker. Byrådet deltager i første del af temadagen.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Please enable the javascript to submit this form

KontaktKontakt Os

Du er velkommen til at benytte dig af denne formular, for at komme i kontakt med os. Vi vil bestræbe os på at svare så hurtigt som muligt.
Navn:*
E-mail:*
Telefon:
Din besked:*
Antispam